– شغلت چیه؟

– تولید محتوا.

– چی؟!

– تولید محتوا می‌کنم! محتوا تولید می‌کنم!

– خب یعنی چی؟ این تولید محتوا چیه؟ دقیقا چه کار می‌کنید شما؟

جمله‌های بالا بخشی از مکالمه‌ی همیشگی من با کسانی است که شغلم را می‌پرسند. در آخر هاج و واج می‌مانند و با یک نگاه عاقل اندر سفیه می‌گویند: «حالا درآمدت چقدره؟ بهت پولی هم میدن؟ کاری نمی‌کنی که»

یکی از چالشی‌ترین لحظاتی که در شغلم تجربه کردم جواب دادن به این سوالات بود.

باید جوابی برای این سوالات پیدا می‌کردم که هم شغلم را کامل و بدون ابهام توضیح دهد و هم سختی کار و تلاش‌هایم را پایین نیاورد.

اما موفق نمی‌شدم توضیح قانع کننده‌ای بدهم و باز هم با نگاه‌های گیج و هاج و واج و این جمله‌ی «کاری نمی‌کنی که» مخاطبم، مواجه می‌شدم.

راستش را بخواهید واکنش اطرافیان  کمی دلسردم می‌کرد و خستگی کارم را دوبرابر.

برای توضیح دقیق‌تر باید افکارم را منسجم‌تر و اطلاعاتم را بیشتر می‌کردم و البته با حوصله‌تر جواب سوال‌ها را می‌دادم. جست‌ و جو را شروع کردم؛ ابتدا به سراغ افرادی که سررشته و تجربیات بیشتری دارند و بعد هم به سراغ سرچ در گوگل رفتم.

حالا قصد دارم چکیده‌ی توضیحاتم را اینجا به اشتراک بگذارم؛

اگر شما هم کارشناس تولید محتوا هستید و عین من دائما با این پرسش ملال‌آور «دقیقا چیکار می‌کنی» رو‌به‌رو می‌شوید، یا اگر میخواهید وارد این شغل شوید و قصد دارید بازار کار آن را بسنجید، یا جزء آن دسته از افرادی هستید که فکر می‌کنند همکاران من «کار خاصی نمی‌کنند»، پیشنهاد می‌کنم این مقاله را تا انتها بخوانید:

تولید محتوا چیست؟

تقریبا نمی‌شود گفت که می‌توانیم به تعریف واحد و جامعی از عنوان شغلی «تولید محتوا» برسیم. اما در توضیحاتی که خواندم غالبا ویژگی‌های زیر وجود داشتند کارشناس تولید محتوا باید بتواند محتوایی تولید کند که:

  • اطلاعاتی را به مخاطب منتقل کند که این اطلاعات ترغیب‌کننده باشند.
  • این اطلاعات باید آنقدر جذاب باشند که بتواند با مخاطب ارتباط برقرار کنند؛ به اصطلاح محتوا باید با مخاطب حرف بزند.
  • جذاب و قابل اعتماد باشد.
  • باعث سرگرمی و درگیرشدن مخاطب شود.
  • باعث آگاهی شود.
  • باعث لذت مصرف‌کننده بشود.
  • خلاقانه و پر از ایده‌های نو باشد. (برگ برنده‌ی یک تولید کننده‌ی محتوا خلاق بودن است.)
  • به‌روز و تازه باشد.

به‌ طور کلی تولید محتوا یعنی انتقال اطلاعات، تجربه‌ها و ایده‌ها به مخاطب برای لذت بردن یا سرگرم شدن یا آگاهی در راستای قصد و هدف خاصی. که این محتوا می‌تواند در قالب نوشته، تصویر یا صدا منتقل شود.

همه‌ی ما در طول روز درحال تولید محتوا هستیم؛ مادری از میز صبحانه‌ای که برای فرزندانش چیده، عکس می‌گیرد و در اینستاگرامش منتشر می‌کند، شخصی اتفاقات روز را تحلیل می‌کند و نظراتش را در صفحه‌اش می‌گذارد، شخص دیگری زیر یک پست انتقادی را کامنت می‌کند، خبرگزاری‌ فیلم مصاحبه‌اش را در آپارات بارگذاری می‌کند و…

اما در این میان کسانی فعالیتشان موفق‌تر و پولسازتر است که قدرت اثرگذاری بیشتر را روی مخاطب داشته باشند.

حالا چطور می‌توانیم محتوایی جذاب و اثرگذار تولید کنیم؟

قدم اول باید فکر و ایده‌ای نو داشته باشیم. بالاتر هم گفتم برگ برنده‌ی یک تولید کننده‌ی محتوا خلاق بودن است. در دنیای دیجیتال ایده‌های کپی و کلا کپی‌کاری محکوم به شکست است. گوگل هم قوانین سفت و سختی برای برخورد با مطالب و سایت‌هایی که قوانین کپی رایت را رعایت نمی‌کنند، دارد.

محتوایی تاثیرگذار است که منظورمان را شفاف و به‌ دور از هرگونه ابهامی به مخاطب منتقل کند. ساده نوشتن یکی از راه‌های موفقیت تولید محتوای شماست. سطح دشواری و سنگین نوشتن متن با ارتباط برقرار کردن مخاطب رابطه‌ی معکوس دارد؛ یعنی هرچقدر متن را دشوارتر بنویسیم مخاطب‌ کمتری به محتوای ما جذب می‌شوند.

 

یک تولیدکننده‌ی محتوا باید مخاطب خود را دقیق بشناسد؛ یعنی باید بداند که برای چه کسی تولید محتوا و نویسندگی می‌کند. در این صورت به‌راحتی می‌تواند متناسب با خواسته و علایق آنها محتوایی تولید کند.

شما باید بتوانید تمام احساسات مخاطب را با محتوایتان درگیر کنید. این کار را می‌توان سخت‌ترین قسمت تولید محتوا دانست. در این روزهایی که مخاطب با بمباران داده‌ها مواجه است و روزانه در معرض هزاران محتوای گوناگون قرار می‌گیرد ذهنش به‌راحتی تحت تاثیر هر محتوایی قرار نمی‌گیرد و به آسانی نمی‌توانید احساساتش را درگیر کرد.

چرا باید تولید محتوا کنیم؟

تولید محتوا از مهم‌ترین و کم‌هزینه‌ترین روش‌های جذب مشتری است.

اگر سوالی برایمان پیش بیاید و در ذهنمان جوابی برایش نیابیم، سراغ گوگل می‌رویم. وبسایت‌های مختلف را می‌خوانیم. اگر به‌دنبال محصولی هستیم یا می‌خواهیم کاری را انجام دهیم، تحلیل‌ها، نقد و بررسی دیگران را می‌خوانیم و سپس تصمیم می‌گیریم.

گوگل بستر مهمی برای بازاریابی هر کسب و کاری محسوب می‌شود.

برای خود من بارها و بارها پیش آمده که برای حل کردن موضوعی در گوگل جست و جو کرده‌ام و به وبسایت و مقالات زیادی رسیده‌ام و در این میان بعضی از مقالات و وبلاگ‌ها آنقدر جذاب بوده‌اند که ترغیب شدم بقیه‌ی مطالب سایت را هم بخوانم و تاحدی بهشان اعتماد کنم که مشتری ثابتشان بشوم.

آمارها نشان می‌دهند:

  • ۸۹٪ از بازاریابان B2B هم اکنون از بازاریابی محتوایی استفاده می‌کنند و حدود ۵۳٪ از ۱۱درصد باقیمانده نیز در حال برنامه‌ریزی برای ورود به این حوزه هستند.
  • ۸۶٪ از بازاریابان B2C هم اکنون از بازاریابی محتوایی استفاده می‌کنند و حدود ۵۱٪ از ۱۴درصد باقیمانده نیز در حال برنامه‌ریزی برای ورود به این حوزه هستند.
  • با این حال، تنها ۳۷٪ از این بازاریابان استراتژی‌ بازاریابی محتوایی مکتوب برای خود دارند.
  • ۷۰٪ از مردم علاقه دارند، یک برند را از طریق مقالات و محتواهای باکیفیتش بشناسند، نه روش‌های تبلیغاتی معمول.

[منبع: سایت تیم گراف]

اگر هنوز در اهمیت تولید محتوا شک دارید، باید این را بگویم که دیجیکالا هم در ابتدا فقط یک سایت تولید محتوا بوده‌ است. دوازده سال پیش وقتی دیجیکالا متولد شد نه مشتری داشت و نه فروشنده‌ای. سعید و حمید محمدی در ابتدا فقط نقد و بررسی محصولات را می‌نوشتند. نوشتن این نقدها باعث شد که دوسال و دو ماه بعد از تولد دیجیکالا اولین محصولشان را فروختند. اگر می‌خواهید بدانید دیجیکالا چگونه با محتوا رشد کرده‌است پیشنهاد می‌کنم مصاحبه سایت دیجیاتو را با نیما رسول‎زاده، مدیر کارخانه‌ محتوای دیجیکالا را بخوانید.

سئو

تولید محتوا برای سایت و یا وبلاگ یک امر حیاتی است. تولید محتوا باعث افزایش تعامل اجتماعی و ترافیک وبسایت می‌شود. محتوا و جست و جو ارتباط تنگاتنگی باهم دارند؛ شما می‌توانید مطلبی ارزشمند تولید کنید اما اصول سئو را رعایت نکنید و محتوایتان آن‌طور که باید دیده نشود.

seo-search-engine-optimization_25147-70

سئو چیست؟

شما وقتی کلیدواژه‌ای را در گوگل سرچ می‌کنید ابتدا به سراغ کدام سایت‌ها می‎‌روید؟ مشخصا سایت‌هایی که در صفحه‌ی اول گوگل نمایش داده می‌شوند. اما آن سایت‌ها چگونه جزء اولین نتایج گوگل شده‌اند؟

سئو (Seo ) مخفف عبارت Search Engine Optimization  به معنی «بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو» است. بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جست‌‌وجو به مجموعه اقدامات و تاکتیک‌هایی گفته می‌شود که با انجام درست آنها جایگاه سایت در نزد موتورهای جست و جو به‌ ویژه گوگل بهتر شود تا ترافیک و بازید سایت افزایش یابد.

 

سئو فرایندی است که به گوگل کمک می‌کند تا سایت شما را شناسایی کند و به کمک کلید واژه‌ها شما را در صدر نتایج جست و جو نشان دهد. اگر وبسایت خود را برای موتورهای جست‌وجو بهینه نکنید این فرصت را به رقبای خود می‌دهید که مشتریان احتمالی را در فضای وب به‌دست بیاورند زیرا آنها در  گوگل این فرصت را داشتند که مهم‌تر از سایرین به‌نظر برسند.

 

بازارکار تولید محتوا

فقط کافیست کلید‌واژه‌ی تولید محتوا را در سایت‌های استخدامی مثل: جابینجا، جاب ویژن، آی‌استخدام و… سرچ کنید تا ببینید درحال حاضر چقدر نیاز به کارشناس تولید محتوا در بازار کار زیاد است. از شرکت‌های قدیمی گرفته تا استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای جدید، همه و همه به دنبال استخدام کارشناس تولید محتوا هستند. به‌طور کلی می‌توان گفت هر سایتی که متولد می‌شود نیاز به یک تیم تولید محتوا دارد.

 

یک کارشناس تولید محتوا می‎‌تواند به صورت دورکار، پاره‌وقت و تمام‌وقت مشغول به کار شود.

حقوق و دریافتی هم باتوجه به نوع کار بین یک میلیون تومان تا پنج میلیون تومان متغیر است.

و در آخر

دوره‌های آموزشی تولید محتوای روشنگر

 

در مجتمع فنی روشنگر دوره‌های آموزشی تولید محتوای متنی و تولید محتوای گرافیکی برگزار می‌شود.

در دوره‌‌ی آموزشی تولید محتوای گرافیکی نرم‌افزارهای زیر آموزش داده می‌شود:

  • فتوشاپ
  • ایلاستریتور
  • ادیوس
  • افترافکت

در دوره‌ی آموزشی تولید محتوای متنی سرفصل‌های زیر ارائه داده می‌شود:

  • کپشن نویسی
  • نویسندگی
  • تولید محتوای وبسایت
  • سئوی تولید محتوای وبسایت 

در پایان دوره، کارآموزان به موسسات و شرکت‌های مختلف جهت استخدام معرفی می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر درمورد دوره‌های آموزشی تولید محتوا به پکیج دیجیتال مارکتینگ روشنگر مراجعه فرمایید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping Cart
اسکرول به بالا